Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

MR cervikalne hrbtenice

Izvid:V nivoju C5-C6 i.v.hondroza z dorzalnimi oz. dorzolateralnim ostefit disk kompleksom, ki povsem vtiskuje sprednji epiduralni prostor.Ni kompresije medule ali stenoze spinalnega kanala, je pa ob omenjenih degenerativnih spremembah zmerna do izrazita forminalna stenoza v tem nivoju. Signal prikazane kostnine je primeren. V paravertebralni muskulaturi ni posebnosti. Mnenje: Osteofit disk kompleks C5-C6 s posledicno zmerno do izrazito foraminalno stenozo. Jaz imam drugace tezave z vratom, saj me je vsega skup bolelo 3mesece in sicer od vrata navzdol proti lopaticam sploh levo, kljub temu da sem obiskovala fizioterapijo, dobila infuzijo in bila kasneje se na tabletih.Bolecina pa se pojavi tudi ko globoko vzdihnem in sicer dobim obcutek ko da mi bo sapo vzelo saj me zaboli zadaj med lopaticam in spredaj nad prsmi. Hvala za odgovor lp Sabina
asked Avg 26, 2016 in Bolečine v hrbtenici by sabina.mrak
edited Avg 26, 2016 by sabina.mrak

...