Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

Vratna hrbtenica

Lep pozdrav .Danes sem dobil izvide iz magnetne in bi vam kar napisal za kaj gre : Pregledani so bili segmenti od c3 do c7 ,rekonstrukcije so narejene v transverzalni in sagitalni ravnini, 2/2 mm.                                                                                      Spinalni kanal je razvojnonormalnih dimenzij .                                                                                                                             V nivoju C5 C6 so velike dorzalne naplastitvev levi polovici, s katerimi sega v spinalni kanal nekoliko znižandisk C5 C6, kot osteofit/disk kopleks.                                                                                                                                                              Iztisnelevo spodnjo polovico likvorkega prostorav ter verjetno medulo tudi vtisne.                                                                    Naplastive segajo še pod nivo diska po dorzalnifaseti C6.                                                                                                         Možna protruzija diskaC6C7,C7Th1, vendar zaradi artefaktorv ocena ni zanesljiva.                                                                  Zmerna je spondlartroza na vseh pregledanih nivojih , vendar bistvenih zožitev faramnov ni.                                                   Mnenje : Degenerativna stenoza spinalnega kanala nivoja C5C6 levo.                                                                                                  : Možna patologija diskov C6C7 ,C7Th1.                                                                                                                        Zdaj me pa zanima vaše mnenje, kaj mi lahko poveste glede teh izvidov lahko pa povem da imam zelo močne bolečine v vratu imel sem celo napade oziroma podobno kot krči v predelu vrata in ti so bili tako močni ,da se nisem smel  niti premakniti. Iskreno se zahvaljujem za vaš odgovor!
asked Jun 15, 2016 in Bolečine v hrbtenici by Kaltak

...