Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

obrazložitev izvida mr

Pozdravljeni

Stara sem 32 let. pred sedmimi leti sem imela prvič koonizacijo zaradi cin3.(karcinom in situ). Lani so se mi nenadoma spet pojavile spremembe visoke stopnje in ponovno so mi opravili koonizacijo- odstanjenega tkiva niso mogli histološko oceniti zaradi poškododb na tkivu.

Pojavljajo se mi nenadne zelo močne bolečine v levem spodnjem delu trebuha. Ginekološko trenutno bp. Pri tipanju na enem izmed pregledov mi je ginekolog svetoval preglede,saj sklepa da nastaja nenadna bolečina zaradi kostno-mišičnega izvora. med pregledom, se mi je pojavila natančno ista bolečina takrat ko je tipal kosti.

Bila sem na mr hrbtenice, izvid pa je takšen:

preiskava pokaže rahlompoudarjeno lumbalno lordozo. Prisotne so degenetativne spremembe lumbalne hrbtenice v smislu spondiloze na vseh segmentih. Spondiloartoza kot hondroza predvsem med spodnjimi segmenti.

med L4 - L5 sta mala sklepa degenerativno spremenjena. Spinalni kanal je še primerno širok, nevroforamna sta prosta.

med L5-S1 sta mala sklepa degenerativno spremenjena. Prisotna je širokobazna heniacija diska, ki centralno kompimira duralno vrečo ter sega v paracentralno regijo na levi strani, kjer oži področje levega recesusa. Spinalni kanal je zožen.

Prosim vas za obrazložitev izvida.

Hvala

 

Lp, Barbara Rotart
asked Apr 28, 2016 in Ostala vprašanja by barbara11

...