Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

Razlaga rtg diagnoze

Pozdrav, zadnje pol leta imam vecje boličine v križu. Izvid Rtg mi je povedal= citat

"Poudarjena je lumbardna lordoza, težiščnica hrbtenice je pomaknjena naprej. Izrazito zožen iv prostor-diskartroza. Visine korpusov vretenc so ohranjene. Artroza malih sklepov L V-S I. Radikulopatija v tem segmentu? Inkompletna spina bifida SI. Drugih strukturnih sprememb na skeletu ni videti"

Sprasujem, kaj to vse pomeni in kakšni so načini za odpravo mojih težav. Ker se dosti ukvarjam (rekreativno) s športom, ne vem kaj to pomeni za moje udejstovanje. Me pa bolečina spremlja skozi. Vse skozi nosim športni kozmodisk ki mi malce lajša napore tudi pri domačih opravilih...vendar težav ne odpravi.

Hvala, lp Marjan
asked Apr 22, 2016 in Bolečine v hrbtenici by Marhol

...