Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

Uporaba mize za raztezanje po operaciji hrbtenice zaradi hernije

31. 12. 2013 sem bila operirana za hernijo disci L5-S1 (nenadni usek 25. 12. 2013, pred tem nikoli resnejših težav s hrbtenico). Bolečine so še vedno dnevno prisotne, predvsem ponoči, ko se včasih skoraj ne morem obrniti iz boka na bok, potem podnevi ko se razmigam, je bolje. Precej pogosto se mi ponavlja tudi mravljinčenje po nogi in mrtvičenje sprednjega dela stopala (sprednji 2/3), predvsem na levi nogi. Občasno se bolečine širijo tudi po hrbtenici vse do vratu. 

Stara sem 41 let in se zelo bojim, da bi morala ponovno na operacijo. Kaj menite, ali bi mi miza za raztezanje lahko pomagala ali je glede na to, da sem bila že operirana, nepriporočljiva? In če mi jo priporočate, katera miza oz, kakšna je razlika med mizami, ki jih prodajate (v ponudbi so namreč 3 mize, med katerimi kot laik opazim predvsem razliko v ceni :-)).

Najlepša hvala za odgovor in vaš nasvet.

 

asked Apr 11, 2016 in Pripomočki Natego by Salennis

...