Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

izvid mr ledvene hrbtenice

Lepo pozdravljeni!

 

prosim če mi  malo pomagate in mi  razložite  izvid

 

V višini l5-s1 je diskus t2 hipointeziven,kontura je izbočena posterocentralno desno,kjer je  znotraj anulusa  t2  hiperintenzivna fisura.Opisano predstavlja degenerativno  izbočenje  (protruzijo) diskusa.Mala sklepa sta zmerno degenerativno spremenjena ,jar zmerno zožuje iv  foramna.Spiralni kanal je primerno  širok .

 

 

Mnenje:V višini  L5-S1 je  vidna degenerativna protruzija diskusa in zmerne degenerativne spremembe malih sklepov,kar zmerno  zožuje iv foramna,spiralni kanal v celotnem prikazanem  delu primerno  širok.

 

Lepo  vas  prosim  če mi razložite  izvid  ledvene hrbtenice  moram pa  vam  povedati  da imam jaz  tako močne  bolečine  že  8 mesecev   včasih  se  zgodi  da komaj  vstanem iz postelje in potem se komaj  pomikam po stanovanju .

 

Iz srca  hvala za  Vašo  razlago

 

ZDENKA
asked Mar 2, 2016 in Bolečine v hrbtenici by zdenka

1 Odgovor

Spoštovana Zdenka,

Medvretenčni disk med petim ledvenim vretencem in prvim segmentom sakralne kosti kaže majhno razpoko in je izbočen nazaj ter desno. To pomeni, da medvretenčni disk drsi v prostor, kjer živci zapuščajo hrbtenjačo in grejo v noge. Včasih to lahko povzroči bolečine vzdolž desne noge. Sklepi ob straneh teh dveh vretenc nakazujejo znake blage degeneracije, ki lahko povzroči nekaj bolečine, predvsem jutranjo bolečino. To verjetno opisuje bolečino, ki jo navajate.

Priporočamo zdravljenje z manualno terapijo, ki vključuje mobilizacijo hrbtenice, manipulacijo mehkih tkiv in specifične vaje. Prav tako je pomembno preveriti Vašo držo in spremeniti vse negativne elemente v Vaši drži.

V kolikor se odločite za zdravljene pri nas v Synovii, Vas prosimo, da nas kontaktirate na info@synovia.si ali na tel: 031 318 340, da določimo ustrezni termin.

Lep pozdrav,

 

Sref Harley, Synovia

mag. reh. znanosti in fizioterapije

answered Mar 16, 2016 by Synovia
...