Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

Bolečine ob hrbtenici

Pozdravljeni! Imam 17 let in že kar nekaj časa imam težave s hrbtenico, ki se pojavljajo občasno, največkrat ob nepravilnih prehitrih gibih. Občutek imam kot, da mi vzdolž hrbtenice (kakšen centimeter od sredine - lateralno) na levi in desni strani stisne živce. Bolečina traja sekundo ali dve oziroma dokler se ponovno ne premaknem. Je pa zelo izrazita bolečina. Včasih me bolečina "zadane" tudi, če se samo malo nagnem v levo ali desno. Ne vem kaj je razlog teh bolečin, meni se to ne zdi povsem normalno (kot sem že nekje dobila odgovore) in SAMO za pregled hrbtenice vzamejo 50€ ali več, kar se mi zdi preveč. Upam, da sem napisala razumljivo in vnaprej hvala za odgovore. Lep pozdrav, Ksenija
asked Feb 20, 2016 in Bolečine v hrbtenici by Ksenchy

1 Odgovor

Spoštovana Ksenija,

Iz podatkov, ki ste nam jih posredovali, lahko povemo, da vaši znaki in simptomi niso "normalni". Vendar pa obstaja veliko različnih stanj, ki povzročajo te simptome in le z obsežnim fizioterapevtskim pregledom lahko ugotovimo vzrok za nastanek simptomov in Vam svetujemo kako Vam lahko pomagamo. V naši ordinaciji prvi pregled stane 35 € in ne 50 €.

V kolikor se odločite za zdravljenje pri nas v Synovii, vas prosimo, da si predhodno rezervirate svoj termin po mailu: info@synovia.si ali po telefonu 031 318 340.

Lep pozdrav,

Stef Harley, Synovia

mag. reh. znanosti in fizioterapije

answered Feb 23, 2016 by Synovia
...