Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

bolecine v hrbtenici

Lp. Prosim vas za nasvet in mnenje glede mojih tezav. 2.10 sem bila operirana v krizu diskus hernija levo.tri tedne po operciji je bilo vse v redu in sem sla s psom na sprehod kjer sem ga mogla nekajkrat sunkovito in mocno potegniti.naslednji dan sem se zbudila z bolecim jrizem in bolecino v obeh rokah v misicah bolj v levi roki kot v desni.nato so se zacele tezave stopnjevati.zacelq se bolecina v vratu in med lopaticami ter v krizu in levi nogi.pojavilo se je tudi mravljincenje po levi strani obraza od ocesa proti bradi.tp traja ze tri mesece vse skupaj.bolecina je tudi od vratu proti rami in vse do prstov.kazalec in sredinec se tudi slabse premikata.prav tako je tudi na desni strani vendar je manjsa bolecina.bolecina se tudi pojavi od dvigu rok ali premiku tudi v misicah rok.zadj nazadnji so se pojavili tudi glavobol ki se zacne v vratu in se nadaljuje po zadnji strani glave proti celu.rahla bolecina je tudi v okoli ocesa in v korenu nosu.prosim vas ce mi lahko poveste za kaj bi lahko slo in ali bo potrebna operacija glede na simptome.leva noga je tudi boleca.pojavlja se tudi pekoca bolecina v vratu in med lopaticami ter mravljincenje po zadnji strani glave.hvala vnaprej za vas odg.lp
asked Jan 23, 2016 in Bolečine v hrbtenici by emy

1 Odgovor

Spoštovani,

Priporočamo Vam, da čimprej poiščete strokovno zdravniško pomoč za težave, ki jih opisujete v vratu in rokah. Mravljinčenje in izguba moči nakazujejo na poškodbo živca, ki ste jo lahko staknili na sprehodu s psom. Problemi, ki jih opisujete za spodnji del hrbta so lahko posledica operacije. Nič nenavadnega ni, da se pojavijo taki simptomi, saj se po operaciji formirajo brazgotine. Brazgotine pritiskajo na živce in Vam povzročajo simptome, ki jih opisujete.Te simptome lahko izboljšate z manualno terapijo in terapevtskimi vajami.

V primeru, da se odločite za manualno terapijo in terapevtske vaje pri nas v Synovii, vas prosimo, da nas kontaktirate na 031 318 340 ali na info@synovia.si.

Lep pozdrav,

Stef Harley, Synovia

mag. reh. znanosti in fizioterapije

answered Feb 1, 2016 by Synovia
...