Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

Vrtoglavica, zaspanost

Pozdravljeni.

Stara sem 35 let in imam bolečine v vratni hrbtenici.Bolečine so vse pogostejše bolj pogoste pa so tudi vrtoglavice,bolečina v glavi,zaspanost,utrujenost,živčnost,,,rada bi že izvedela,če je to vzrok..Zdravnica mi pravi,da sem še premlada,da bi bilo kaj narobe in ,da je to depresija...
 
Hvala za odgovor
 
.LP
 
Romana
asked Jan 18, 2016 in Bolečine v hrbtenici by natego

1 Odgovor

Spoštovana Romana,

Nič nenavadnega ni, da ljudje, ki trpijo za kroničnimi bolečinami v vratu, da imajo pogosto epizode omotice in glavobolov. Če trpite za bolečinami v vratu daljši čas, je možno tudi, da to vodi v utrujenost, zaspanost in slabše splošno počutje, saj se Vaše telo konstantno ubada z bolečino in se ne opomore.

Edini način, da lahko ocenimo ali so bolečina v vratu in drugi simptomi povezani, je s popolnim fizioterapevtskim pregledom, da vidimo, če obstajajo kakršne koli fizične povezave. V naš pregled vedno vključimo oceno drže. Veliko ljudi namreč drži glavo v položaju pri katerem je daleč naprej od ramen in hrbtenice. V teh primerih pride do prenapetosti v mišicah vratu in zatilja, kar pogosto vodi do glavobolov in vrtoglavice. Prav tako moramo preveriti ali vaše oči oziroma funkcija oči/gibanje ostaja povezana z gibanjem v vratu. Ko ljudje nimajo popolne gibljivosti v vratu zaradi mišične napetosti , preveč kompenzirajo gibanje z gibanjem oči, kar lahko vodi do glavobolov in vrtoglavice.

V primeru, da se odločite za obisk pri nas v Synovii, vas prosimo, da nas kontaktirate na info@synovia.si ali na 031 318 340, da določimo najprimernejši termin.

Lep pozdrav,

Stef Harley, Synovia

mag. reh. znanosti in fizioterapije
answered Jan 27, 2016 by Synovia
...