Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

Bolečina v roki

POZDRAVLJENI. Že nekaj časa imam bolečine v desni roki (zapestju) ki se širi vse do rame in vratu (pekoča bolečina) imam tudi odrvenele prste. bila sem na RTG-ju ki ni ničesar pokazal sedaj pa se mi počasi bolečina prestavlja v levo roko  stara se 42 let mi lahko lepo prosim pomagate (po poklicu sem bolničar negovalec )
asked Nov 20, 2015 in Ostala vprašanja by Amanda Slapšak

1 Odgovor

Spoštovana gospa Amanada,

Simptomi, ki jih opisujete za vašo desno roko kažejo, da je eden od živcev, ki oživčuje vašo roko ukleščen. RTG ponavadi ne pokažejo ukleščenega živca, saj ponavadi trda tkiva, ki jih vidimo na RTG-ju niso vključena. Močno Vam priporočamo, da poiščete dodatno zdravniško pomoč. V naši ordinaciji uporabljamo tehnike ortopedske medicine in manualne terapije, da naredimo natančno fizioterapevtsko oceno Vašega stanja. V tem procesu ugotovimo, ali je prišlo do ukleščenja živca v bližini vratne hrbtenice, ali pa kjerkoli vzdolž ramenskega obroča in roke. Dejstvo, da se bolečina širi v roko, nakazuje, da je živec ukleščen v vratnem delu hrbtenice. Priporočamo Vam, da si čimprej poiščete strokovno pomoč, saj ukleščenje živca lahko vodi do resnejših motoričnih primanjkljajev.

V primeru, da se odločite za zdravljenje pri nas v Synovii, vas prosimo, da nas kontaktirate na info@synovia.si ali na tel. 031 318 340.

Lep pozdrav,

Stef Harley, Synovia

mag. rehabilatacijskih znanosti in fizioterapije

answered Nov 30, 2015 by Synovia
...