Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

Bolečine v vratu

Imam izvid vratnega dela: Izravnana cervikalna lordoza z nakazano kifozo med C4 in C5. Degeneracija i.v. diskusov od C4-C7. Proc. transversusa na C7 sta daljša.
Pred dvemi leti enak izvid križnega dela.
Mi lahko to po domače napišete in kaj mi predlagate za izboljšanje stanja.
Prijeten dan in najlepša hvala!

Alenka
asked Nov 12, 2015 in Bolečine v hrbtenici by natego

1 Odgovor

Spoštovana gospa Alenka,

Vratna lordoza je naravna krivulja vratne hrbtenice. V Vašem primeru je vratna lordoza izravnana, kar postavlja tako ligamente kot medvretenčne diske pod nezdravo napetost. Zato se prej pojavi degeneracija. Izravnana vratna lordoza je pogost pojav, ki se pojavi zaradi našega modernega sedečega življenjskega sloga.

V naši ordinaciji popravljamo izravnano vratno lordozo s posebnim programom vaj in izboljšanjem drže same. Medtem ko moramo določene mišice okrepiti, moramo določena mehka tkiva podaljšati in povečati gibljivost v vratnem delu hrbtenice. To storimo z manualno terapijo.

Vabomo vas, da se oglasite pri nas v ordinaciji Synovie, kjer vam lahko ustrezno pomagamo. V primeru, da se odločite za zdravljenje pri nas, vas prosimo, da nas kontaktirate na e-naslov: info@synovia.si ali 031 318 340, da se uskladimo glede primernega termina.

Lep pozdrav,

 

Stef Harley, Synovia

answered Nov 19, 2015 by Synovia
...