Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

Vgraditev umetnega diska

Pozdravljeni!

 

Imam 35 let in sem zaradi diskus hernije L5-S1  bil že dvakrat operiran. Prvič 2011 in drugič leto dni kasneje zaradi recidiva. Pred par dni so spet začele težave in bolečina v križu.

Zanima me ali se v Sloveniji opravljajo operacije z namestitvijo umetnega diska,  če stroške pokriva ZZZS, če pa ne kakšna je cena.

Prosim za odgovor.

Hvala!
asked Jun 8, 2013 in Bolečine v hrbtenici by Nikola

1 Odgovor

Pozdravljeni,

recidivi hernije niso pogosti, se pa zgodijo. Z mikrokirurško tehniko, ki jo izvajamo na UKC Ljubljana na oddelku za nevrokirurgijo imamo takih primerov relativno malo. Govorim o recidivnih hernijah, ki se zgodijo na istem nivoju kot so bolniki že bili operirani. Tak primer ste kot pišete tudi vi.

V primeru da imate ponovno težave, predlagam da ponovite magnetno-resonancno slikanje ledvene hrbenice, ki bo razjasnila vzrok vaših težav. Lahko da gre za recidiv, lahko gre za hernijo na drugem nivoju, ali pa za napredovale degenerativne spremembe na hrbetnici, ki tudi povzročajo bolečinski sindrom in podobno. Skratka vzrokov je lahko več.

Glede operacij namestitve umetnega diska....v ledveno hrbenico natančnih podatkov, kje to počno ne vem. Mislim pa da na Ortopedski kliniki v Ljubljani. Tudi o ceni diska nimam podatka, pravtako ne če to pokriva ZZZS.

bostjanmatos
answered Jun 8, 2013 by bostjanmatos
...