Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

radiofrekvenčna ablacija in laserska rizotomija

Spoštovani,

Zanima me ali v Sloveniji ali kakšni drugi državi v okolici Slovenije delajo RFA ali lasersko rizotomijo za koleno?

Namreč bil sem že pri šestih ortopedih. Imel sem že vse možne preiskave: MRI, RTG, Artroskopijo, hodil na kinezoterapijo...Noben ni ugotovil vzroka bolečine. Bolečine v levem kolenu(pod pogačico) so se mi pojavile po zlomu noge pred petimi leti. Imam neznosne tope bolečine zaradi katerih težko hodim. Koleno nima niti najmanjšega znaka da bi bilo kaj narobe z njim, razen močnih bolečin. Zato menim da je edina možnost prekinitev živcev, saj je nevzdržno.

Zahvaljujem se vam za odgovor, ter vas lepo pozdravljam.
asked Okt 29, 2015 in Ostala vprašanja by tolja

1 Odgovor

Spoštovani,

Na žalost Vam ne moramo zagotoviti konkretnih naslovov ali predlogov za RFA operacijo za bolečino v kolenu. Bolečina, ki jo opisujete, spada pod sindrom bolečine v sprednjem delu kolena, ki ni tako nepogost. Sindrom bolečine v sprednjem delu kolena je velikokrat povezan s problemi z držo in je lahko posledica zloma spodnjih okončin. Z oceno drže celotnega telesa, vključno z ravnotežnostnimi testi lahko ugotovimo osnovni vzrok za nastanek bolečine v sprednjem delu kolena in Vam nudimo konzervativno zdravljenje. Vsak kirurški poseg ni brez tveganja in Vam priporočamo, da razmislite o konzervativnem zdravljenju preden se odločite za operacijo.

V kolikor se odločite za konzervativno zdravljenje, Vas vabimo, da se oglasite v naši ordinaciji Synovia.

Prosimo vas, da se predhodno naročite na info@synovia.si oziroma po tel: 031 318 340.

Lep pozdrav,

Stef Harley, Synovia

 

 

answered Nov 4, 2015 by Synovia
...