Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

terapija pri zlomu ledvenega vretenca

Spoštovani!

Mama je stara 77 let. Ima osteoporozo. Pred 6 dnevi je padla. Počilo ji je 12 vretence.(v križu) Bila je 4 dni hospitalizirana. V ponedeljek so jo poslali domov. Dobila je steznik. V bolnici so naročili, da mora ležati na ravni podlagi in ne sme sedeti. Vstane lahko samo, če ima nadet steznik, torej naredi nekaj korakov nato spet ležanje. Naročili so, da mora pri vstajanju čim prej v stoječi položaj. Ker ne sme sedeti, kako naj jo damo na stranišče? V bolnici je imela plenico, ker so rekli da ne sme sedeti ima tudi doma plenico. A to pomeni, da mora en mesec odvajati v plenico?? Zelo se ji vrti, tako da ne vemo kako jo naj postavimo na noge, tudi ustreznega prijema nam ni nihče pokazal. Skrbi nas, da je ne bi pri dvigu še dodatno pokodovali. Kaj sploh lahko ukrenemo?? Ali ji pripada zdraviliško zdravljenje in v kateri fazi. Zdaj ko je v plenicah, to verjetno ne pride v poštev??  

Vljudno vas prosim za čim prejšnji odgovor, ker sem res obupana. Mama je suha in drobne postave, do sedaj je bila samostojna in je skrbela zase, če bo to ležanje kar trajalo se bojim, da bo obležala.

Lep pozdrav

Nena Dimc
asked Feb 11, 2015 in Ostala vprašanja by nevena

1 Odgovor

Pozdravlejni,

menim da bi morala ostati dalj časa v hospitalni obavnavi in nato nadaljevati  bodisi z zdraviliscem ali pa z podaljsano negovalno obravavo v zato namenjenjih bolnišnicah, kjer imajo za ta namen tudi usposobljen kader.

Na ta nacin bi lahko pricakovali hitrejso in ustrezno rehabilitacijo.

Zakaj se tako ni zgodilo ne vem in ne morem komentirati.

Upam, da se bo vseeno ugodno končalo.

 

bostjanmatos
answered Feb 14, 2015 by bostjanmatos
...