Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

prosim za razlago izvita od ortopeda oz MRI izvida

Pozdravljeni!

 

Ledvena lordoza primerna. Gibljivost ledveno: predklon 14/10 z bolečo skrajno lego, zaklon 9/10. Lessegue desno 60 stopinj s pozitivnim Bragardom. Levo pseudolassegue 80 stopinj z bolečino glutealno in v križu. Elly negativen (z bolečino v križu). Hiptenzija po notranji strani desne goleni (L4).

MRI LEDVENE HRBTENICE: Slike pokažejo retrolistezo L5 ter protruzijo medvretenčne ploščice L5-S1 s oraminalno stenozo.

Probleme z hrbtenico imam že ve č kot pol leta opravila sem že terapijo in ni nič bolše prosim za razlago izvida in ali je potrebna operacija.

 

Hvala in lepo pozdrav
asked Feb 2, 2015 in Bolečine v hrbtenici by xenija1989

...