Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

Ali je za mojo diagnozo primerna nukleoplastika?

Spoštovani,

na obvestilu zdravniku piše:

Indicirana je op. terapija-foraminektomija L5-Sl levo.

Diagnoza: R69. Neznani in neopredeljeni vzroki bolezni.

Na enem prejšnjih izvidov pa piše: na izvidu MRI ledvene hrbtenice je vidna bolj izrazita foraminalna stenoza L5-S1 levo. Vidna je tudi manjša spondiolisteza L5-S1 levo.

Star sem 60 let.

Ali bi nukleoplastika lahko bila ustrezna terapija za mojo diagnozo?

Hvala in lepo pozdravljeni.

Srečko Kogoj
asked Jan 28, 2015 in Ostala vprašanja by Logos

1 Odgovor

Pozdravljeni,

premalo podatkov imam na razpolago, da bi vam lahko svetoval nukleoplastiko.

Pregledati bi moral vaše MR slike ledvene hrbtenice.Pravtako tudi nič ne opisujete vaših težav.

 

Skratka predlagam pregled in pogovor.

bostjanmatos
answered Feb 2, 2015 by bostjanmatos
...