Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

Ali je to res samo od križa

Spoštovani. Decembra sem vam že zastavila vprašanje in svetovali ste mi,da opravim še mr. Na kratko obnovim moje stanje,bolečine v ledvenem predelu,ki segajo tudi v sprednji del pod rebrami in skoraj nezmožnost iti na blato. Izvid mr pa je sledeč: začetnodegeneriran iv disk nivoja th8-th9,majnši hemangiom korpusov vretenca th 10(velikost 1 cm?), skeleta v mejah normalnega,v nivoju th 8 th 10 je hrbtenjača razširjena,v centralnem delu je cistična razširitev,v nivojih od th 5-th 11 je izražen izrazit edem hrbtenjače,likvorski prostor je v višini diska th8-th9 prakrično v celoti iztisnjen. Mnjenje ekspanzivna lezija hrbtenjače(th8,9,10) z edemom in zmerno stenozo spinalnega kanala(8,9). Bolečine po dveh mesecih so ob uporabi protibolečinskih tablet znosne,blata še vedno ne morem odvajati brez pomoči. Kako pa zdaj naprej in kaj pomeni tak izvid? Hvala za odgovor        Urška
asked Jan 22, 2015 in Bolečine v hrbtenici by Urška

1 Odgovor

Pozdravljeni,

glede na vaš zapis predlagam čimprejšnji pregled v nevrokirurški ambulanti. Pri svojem osebnem zdravniku pridobite napotnico za nevrokirurga in to pod nujno.

Namreč pri vas ne gre za obrabe hrbtenice ampak je odkrita tumorska sprememba v prsnem delu hrbtenice.

bostjanmatos
answered Jan 23, 2015 by bostjanmatos
Hvala za Vaš odgovor.
...