Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

bolečine v hrbtenici, krizu in levi nogi

Pozdravljeni,

že nekaj časa me spremlja bolečina v hrbtenici (pod pazduhom, ramena, ob hrbtenici..), križu ter levi ritnici. bolečino je občutiti po celotni levi nogi, vse do prstov na nogi. Najmočnejša je bolečina v stopalu in sicer v palcu (tudi blago špikanje) ter kolenu, rahlo otečeno imam tudi začetek stopalnega loka,ki se začne pri peti in se čuden občutek širi v gleženj. V otroštvu so mi mi postavili diagnozo skolioze vendar od takrat več nisem bila pri ortopedu.

Bolečina ni tako močna, da bi bilo potrebno vzeti analgetike vendar je zelo neprijetna. Bolečina je močneje izražena po hoji. Zanima me, če lahko iz tega razberete za kakšno težavo bi lahko šlo?? ali je potreben obisk ortopeda ali bi lahko sama za vajami rešila moje težave?

Stara sem 24 let, nikoli nisem imela poškodb hrbtenice, gležnja, itd..

Prosim za vaš odgovor, hvala.
asked Jan 16, 2015 in Bolečine v hrbtenici by vesna111

1 Odgovor

Pozdravljeni,

podlaga za bolečine v nogi je najverjetneje dražena živčna korenina v ledveni hrbtenici. Glede na to da imate ugotovljeno skolizo od otrostva, so z leti obrabe na taki hrbtenici pospesene in lahko pride do draženja živčnih korenin, kasneje lahko tudi do vkleščenja in hujših težav.

Zaenkrat svetujem vaje za obhrbtenično muskulaturo. Izogibajte pa se težjim obremenitvam, dvigovanju težjih bremen in delu v prisilnih držah.

bostjanmatos
answered Jan 22, 2015 by bostjanmatos
...