Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

Izvid - mnenje

Spoštovani,

lepo prosim za obrazložitev izvida in priporočene terapije.

Sin bo star 19 let. Vzrok je poškodba pri skoku v vodo, očitno napačen obrat v zraku ali napačen gib v vodi...


Preiskava: MRI ledvene hrbtenice v 2 ravninah in običajnih sekvencah

Izvid:

l.v. diskus L4-L5 je začetno do zmerno degeneriran, difuzno malenkost protrudiran z dorzalno desnostrasko diskus hernijo, ki vtiskuje korenino L5 desno.
Začetna spondilartroza L4-L5.
Povsem minimalni izlivi v fasetnih sklepih na zadnjih 3 nivojih - stres reakcija.

Ostale prikazane strukture izgledajo v mejah normalnega.

Mnenje:

Začetna do zmerna degeneracija i.v. diskusa L4-L5 z dorzalno desnostransko diskus hernijo ter začetno spondilartrozo.


Hvala za mnenje in

Lep pozdrav,

M

asked Jan 6, 2015 in Bolečine v hrbtenici by MaryT

1 Odgovor

Pozdravljeni,

vas sin ima ugotovljeno zmerno obrabo na ledveni hrbtenici in sicer ima med četrtim in petim ledvenim vretencem medvretenčno ploščico izbočeno v hrbtenični kanal in ob tem je priležna živčna korenina vtisnjena.

Posledično ima vas sin lahko bolečine v križu, desni ritnici, lahko pa tudi v desni nogi. Mozno je tudi da občuti tudi odrevenelost v delu stopala.

Glede načina zdravljenja predlagam pregled.

bostjanmatos
answered Jan 11, 2015 by bostjanmatos
...