Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

Razlaga izvida in možnost zdravljenja..

Spoštovani,

Prijazno Vas naprošam za razlago izvida in se Vam že vnaprej prav lepo zahvaljujem. Stara sem štirideset let in že več let trpim zaradi bolečin v križu, ki so postale stalno prisotne. Najhuje je ponoči in zjutraj, pri daljši hoji in stanju na mestu.

Bila sem na pregledu pri dveh priznanih ortopedih in oba sta predlagala operacijo, fiksacijo hrbtenice v prizadetem predelu. Naprošam še za Vaše mnenje.

Anamneza: MRI pokaže izrazito osteohondrozo L5-S1 s popolnim kolapsom diska L5-S1. Pacientka ima tudi spremembe na obeh pripadajočih korpusih L5-S1 (Modic II z edemom) za govori za močno draženje.

Mnenje: Verjetno bi prišla v poštev spondilodeza L5-S1 z istočasno odstranitvijo hernije, s konzervativno th ne vidim bistvenega izboljšanja.

Še enkrat najlepša hvala za odgovor in lepo Vas pozdravljam,

Majda M. P.

 

asked Dec 23, 2014 in Bolečine v hrbtenici by mmp612

1 Odgovor

Pozdravljeni,

MR izvid hrbtenice opisuje napredovalo obrabo hrbtenice v ledveno-križničnem prehodu. Težave, ki jih opisujete so ravno na račun tega. Načeloma (ker nimam na vpogled mri slik) se strinjam s posegom, ki ga predlagata ortopeda.

bostjanmatos
answered Dec 23, 2014 by bostjanmatos
...