Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

RAZLAGA IZVIDA

Že vrsto let imam bolečine v križu...diagnoza je bila kronični išias in oseohondroza. Sedem let že obiskujem protibolečnisko ambulanto, kjer občasno dobivam blokade, trenutna terapija Palexia in Lirica vendar mi ne pomaga.Prd kratkim sem opravila MR in bi rada razlago:

Znižana i.v. diska nivoja L4-5 ter L5-S1 z maščobno infiltracijo subhondralne kostnine ter zmernim edemom subhondralne kostnine, predvsem nivoja L4-5, kjer gre za erozivno i.v. osteohondrozo. Višina korpusov vretenc je ohranjena.

Zmerna spondiloza od L4-S1.

Kondus kabde in filum terminale sta v mejah normalnega.

V nivoju L4-5 blaga širokobazna protruzija i.v. diska zožuje spinalni kanal za 1/4 začetno  utesnjena sta oba nevroforamnav kavdanem delu.

V nivoju L5-S1 spondilofiti disk kompleks povzroča začetno stenozo obeh nevroforamnov. Začetno do zmerno je videti utesnjen tudi nevroforamen levo.

Začetna do zmerna spondiloartroza od L4-S1.

Hvala za vašo razlago....LP
asked Dec 22, 2014 in Bolečine v hrbtenici by tantamora

...