Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

Ali je to res samo od križa?

Pozdravljeni. Stara sem 33 let in že tri mesece me mučijo neprespane noči,zaradi zbadajočih bolečin v križu. Bolečina se je začela na hrbtni strani na desnem delu pod rebri. Ker sem imela takrat trikrat bakterije v urinu,smo mislili,da bolijo ledvice,pa je uz pokazal,da je vse v redu. Bolečina se je širila še na levo stran,zdaj boli že spredaj. Slike križa so pokazale,da imam nekoliko izravnano torakalno kifozo,začetno spondilozo srednjih segmentov,povdsrjena je lumbalna lordoza in ls kot,posledično porušena statistika,začetna i.v. hondroza l5/s1. Bolečine tudi po protibolečinski fizioterapiji niso prenehale. Moje delo je povezano z dvigovanjem težkih bremen,športno sem bila aktivna zadnji dve leti,rodila sem dvakrat. Kot druge težave bi omenila še trumbozne hemeroide,ki so se zdaj zopet pojavili,zaradi zaprtja od analgetikov,čeprav sem uživala samo lekadole in nalgesin forte. Ker je stanje že res nevzdržno in bolečina res huda,kljuvajoča,me zanima ali lahko še kaj naredim,da bi bilo vsaj malo boljše.... Hvala vam za odgovor   Urška
asked Dec 20, 2014 in Bolečine v hrbtenici by Urška

1 Odgovor

Pozdravljeni,

predlagam da napravite še magnetnoresonančno slikanje ledveno križničnega dela hrbtenice. Na podlagi te slike bom lahko povedal kaj več.

bostjanmatos
answered Dec 21, 2014 by bostjanmatos
...