Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

Bolečine v sklepih

Pozdravljeni

leta 1990 sem bil operiran na hrbtenici ( L3, L5, L6). Nekaj let je nekako šlo, zadnja dva leta pa me mučijo bolečine v sklepih in hrbtenici. napačen gib in hodim sključeno dobre 10 dni, včasih tudi dlje.

Pojavljajo se krči v komolcu, kolenu na nogi, prstih na nogi in moram sredi noči hoditi po hiši, da se stanje malo umiri. Včasih zjutraj izredno težko vstanem in kar traja da se postavim na noge. Zadnji pregled pri ortopedu je ugotovil ožanje spinalnega kanala.

Prijatelj ima podobne težave pri njemu je naknadno ugotovljena artroza sklepov. Ali je to tudi pri meni možno?.

Najlepša hvala za vaš odgovor.

Jože
asked Dec 13, 2014 in Ostala vprašanja by levjos

1 Odgovor

Pozdravljeni,

tudi  pri vas je sicer možno tudi to. Posvetujte se še z ortopedom, predlagam tudi pregled pri revmatologu. Vse težave ne izhajajo izključno iz hrbtenice,  pripisujemo jih drugim vzrokom pa vendarle pri vas vseeno nisem povsem preprican ce le ni hrbtenica osnovni problem.

Konkretnejse odgovore bi lahko podal ob pregledu slik hrbtenice.

 

bostjanmatos
answered Dec 16, 2014 by bostjanmatos
...