Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

kostne naplastitve

Pozdravljeni! 

Lepo bi prosila, če mi lahko nekdo malo več pove o tem kaj pomeni moj izvid. Pred kratkim sem bila na UV trebušnih organov in med drugim so napisali takole: 
Kontrast per os, portalna faza opacifikacije z i.v. kontrastom: Stanje po recekciji sakruma , delno ohranjen je segment S1, Vidne so masivne kostne naplastitve in ankiloza malih sklepov L4-L5 in L5 do S1 obojestransko - stabilizacijski osteofiti. Napredovala artroza obeh sakrolikalnih sklepov s obsežno subhondralno sklerozo premera 1,5 cm. 

Stara sem 36 let in sem v preteklosti imela že vrsto zdravstvenih težav. Po prebolenju raka imam še vedno več zdr. težav, vendar me trenutno muči tale izvid, saj ne vem, kaj bi naj to pomenilo oz kako bo to vplivalo na moje zdravje. 

asked Nov 27, 2014 in Ostala vprašanja by klavdy1

1 Odgovor

Pozdravljeni,

Izvid opisuje stanje po delni odstranitvi križnične kosti. Dodatno pa so vidne kostne naplastitve in obrabe malih sklepov med četrtim in petim ledvenim vretencem. Vidna je tudi napredovala obraba križnično medeničnih sklepov.

Gre torej bolj za obrabne procese na kosteh križnice in ledvene hrbtenice. Kako naj bi to vplivalo na vaše zdravje pa samo iz tega izvida žal ne morem podati natančnega odgovora.

bostjanmatos
answered Nov 29, 2014 by bostjanmatos
...