Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

Bolečine v hrbtu

Pozdravljeni,

 

čeprav se mi bolečine v hrbtu stopnjujejo že od januarja, mi je šele magnetna resonanca pred tremi meseci pokazala, da imam hernijo na L5 in L4 (disk na nivoju L4-L5 je izsušen). Zanima me, kakšen operativni poseg predlagate in kje bi se poseg izvajal?

Za odgovor se Vam najlepše zahvaljujem,

 

Valter
asked Nov 16, 2014 in Bolečine v hrbtenici by valterrus1

1 Odgovor

Pozdravljeni,

razumem, da bi se radi na čimprej znebili bolečine v križu. Vendar tako na hitro vendarle ne gre. Preko tega foruma vam ne morem podati natačnega odgovora. Predlagam pregled, ki vključuje tudi pregled slik in šele nato vam lahko svetujem kakšno zdravljenje pride v poštev.

bostjanmatos
answered Nov 16, 2014 by bostjanmatos
...