Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

Razlaga izvida

Pozdravljeni!

Stara sem 36 let in imam bolečine v desni rami in vse do konic prstov na desni roki.

Dobila sem izvid magnetne resonance in prosim za razlago in tudi mnenje kako naprej.

Izvid

Poudarjena vratna lordoza.

Spondiloza

Dehidrirani i.v. diski v vseh nivojih vratne hrbtenice.

V nivoju C3-C4 spondilofit disk kompleks povzroča izrazitostenozo desnega nevroforma, spinalni kanal je utesnjen za eno četrtino.

V nivoju C4-C5 spondilofit disk kompleks povzroča izrazito stenozo desnega nevroforma ter zožuje spinalni kanal za eno tretjino, spodni in zadnji likvorski prostor sta videti iztisnjena. Začetne stenozantne spremembe kaže tudi levi nevroforamen.

V nivoju C6-C7 spondilofit disk kmpleks izrazito zožuje desni nevroforamen, ter oži spinalni kanal za eno tretjino do ene polovice, sprednji in zadnji likvorski prostor sta videti iztisnjena.

V nivoju Th3 - Th4 centralna in širokobazna protruzija i.v. diska nekoliko utesnjuje sprednji likvorski prostor, spinalni kanal je zožen za eno petino.

Hvala za vašo razlago in mnenje.

Lp

Alenka
asked Nov 14, 2014 in Bolečine v hrbtenici by Alenka

1 Odgovor

Pozdravljeni,

Izvid opisuje precej izražene obrabe na več nivojih vratne hrbetnice. Zaradi teh obrab so zoženi kanalčki skozi katere prehajajo živčne korenine iz hrbtenjače naprej v vrat, ramo in naprej v roko in oživčujejo dolečene predel kože in mišice na roki in posledično ta utesnitev korenine moti, ker so nadražene, niso pa vkleščene.

In težave ki jih opisujete gredo ravno na ta račun.

Vsekakor bi bilo smiselno tudi videti MR slike in se pogovoriti kako naprej z zdravljenjem. Tukaj preko foruma, vam bolj natančnih info in napotkov ne morem podati.

bostjanmatos
answered Nov 15, 2014 by bostjanmatos
...