Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

Operacija pri starejši osebi

Spoštovani,

hvala za vaš hiter odgovor in nasvet. Tašča se želi naročiti k vam na pregled in nasvet, vendar ima magnetno resonaco šele 26.11.2014. Poklicala je v ordinacijo, vendar naročajo tudi pri vas za november. Je pregled pri vas kje možno opraviti prej v samoplačniški ambulanti, tudi samo s slikami in izvidi hrbtenice ali je bolje z magnetno resonanco?Izvidi kažejo pomaknjeno težiščnico, dekstrokonveksno skoliozo, subhondralna skleroza malih sklepov, L4-L5, L5-S1.

Prosim za nasvet, kako do takrat. Tašča čedalje težje hodi, proti bolečinam jemlje zdravilo Lyrica, vendar jo popolnoma omami. Ji lahko Zaradi popuščanja mišic, ji uhaja voda. Katero zdravilo priporočate, da ji napiše zdravnica?

Od prijateljev smo dobili nasvet, da v bolnici Sv.Katarina, Zapok, Hrvaška poskušajo najti rešitev tudi brez operacije. B

Ali z iniciranjem inekcije v živce, ali z vbrizgavanjem implantanta. Ker so pomoči in nasveti osebnih zdravnikov izredno skopi, vas vljudno prosim za nasvet in pomoč. Kako pri nas zdravite(nevrokirurgija) tovrstne zadeve brez operacije, kje in kako lahko nastalo situacijo uspešno rešimo. Bila je na pregledu pri otropedu dr.Vengustu, vendar brez magneta je rekel, da bi težko svetoval kako dalje in da bo pri njej potrebna operacija.

Hvala za vaše nasvete.

S spoštovanjem.

Piškur
asked Sep 7, 2014 in Bolečine v hrbtenici by matjaz piskur

1 Odgovor

Pozdravljeni,

oblike zdravljenja hrbtenice so različne. Odvisno od obsežnosti obrab in kliničnih težav bolnika. Vsak primer je potrebno obravnavati individualno in nato se predlaga najbolj optimalna rešitev.

Glede na to, pa je prej potrebno narediti magnetno resonačno slikanje. Sam RTG ni dovolj, potrebno je videti tudi stanje medvretnečnih ploščic in stanje žičnih koreni, duralne vrečke itd.

Tudi za pregled pri meni je zato nujno da ima bolnik že opravljeno to preiskavo, le tako lahko podam natančno mnenje glede zdravljenja.

Pri meni se na pregled lahko naročite tudi v samoplačniški ambulanti v Zdravilišču Strunjan In sicer na telefon 05 67 64 100. Prvi možen termin je v začetku oktobra.

bostjanmatos
answered Sep 7, 2014 by bostjanmatos
...