Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

bolečina v nogi

Pozdravljeni!

Imam vprašanje glede išiasa. Maja letos sem imela zlom notranjega gležnja. Ko so mi dali po 2 tednih pohodni mavec s peto, so se začele bolečine od zgoraj navzdol po nogi do palca in ne pojenjajo. Sedaj me najbolj boli in peče v nogi od palca proti gležnju in po zunanji strani meč. Nekaj časa sem imela tudi mrtev palec. Jem analgin in zvečer svečke ketonal v črevo. Vse to se vleče že od konca junija. Lepo prosim za vaše mnenje.

Lep pozdrav

Mojca.
asked Avg 26, 2014 in Bolečine v hrbtenici by natego

1 Odgovor

Pozdravljeni,

predlagam da opravite EMG spodnjih okončin za začetek. Na ta način ocenimo ali je živec vkleščen v križu ali kje nižje na nogi, kot posledica nošnje mavca.

Ishias je manj verjeten, razen če že kdaj prej niste imeli težave s tem.

 

bostjanmatos
answered Avg 31, 2014 by bostjanmatos
...