Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

Razlaga izvida

Spoštovani,

mi lahko prosim na kartko razložite izvid in kaj svetujete .Vnaprej hvala za odgovor.

 

Rtg LSH in Ch:

 

Na rentegenogramih vratne hrbtenice je videti začetne spondiolitične spremembe na segmentih od C4 do C6. Schmorlove hernije na vseh ledveni sementih. Na usmerjenem posnetku LS prehoda ni znakov osteohodroze.

PS

Jaz imam bolečine v predelu križa in vrata in ramen .
asked Jul 9, 2014 in Ostala vprašanja by FAHRUDIN

1 Odgovor

Pozdravlejni,

imate ugotovljene zacetene do zmerne obrabe na vretencih. Predlagam da opravite se magnetnoresonancno slikanje ledvene in vratne hrbtenice. Nato predlagam pregled in oceno slik.
answered Jul 9, 2014 by bostjanmatos
...