Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

razlaga emg izvida

Prosim za razlago izvida emg preizkave

Senzorični nevrogram za medianus in ulnaris normalen.Igelni EMG pokaže v mišicah segmenta C7 blage denervacijske spremembe in blag primankljaj motoričnih enot.Paraspinalno ne moremo zanesljivo oceniti denervacije zaradi slabe sproščenosti mišic ob bolečini.

EMG znaki za blago,delno koreninsko okvaro C7 desno.Okvara je videti še sveža ali subakutna,morda že poteka kolateralna reinervacija.

Hvala in lepe praznike
asked Apr 18, 2014 in Bolečine v hrbtenici by j373

1 Odgovor

Pozdravljeni,

EMG izvid govori za okvarjeno električno prevodnost po živčni korenini, ki izhaja iz spodnjega dela vratne hrbtenice. Živec je verjetno dražen s stani hernije v tem delu hrbenice. Verjetno imate bolečine v vratu ki sevajo v desno zgornjo okončino. Ali pa ste jih imeli pred časom. Okvara elektrofiziološko ni velika, poteka že delna obnova oziroma regeneracija.

Le na podlagi EMG izvida kaj več ne morem povedati. Smiselna je še dodatna slikovna preiskava hrbtenice z magnetno-resonančnim slikanjem in specialistični pregled.

 

bostjanmatos
answered Apr 21, 2014 by bostjanmatos
...