Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

Razlaga MRI slikanja

Pozdravljeni. Prosim za razlago MR slikanja cervikalne hrbtenice.

Mnenje: zravnana cervikalna lordoza;prirojeno ožji cervikalni spinalni kanal; zmerne degenerativne spremembe cervikalne hrbtenice, najbolj so izražene v C5-6, kjer je videti osteohondrozo, kar povzroča zmerno zoženje prednjega likvorskega prostora, močno zožanje foramnov.

Na EMG zgornjih okončin potrdi stanje za začetno utesnitev karpalnega kanala, desno..( karpalni kanal je bil že enkrat operiran).

Naj omenim da sem v juliju 2014 zbolela za Guillian Barre-jevim sindromom, da sem gibalno ovirana, hodim z hojico ali berglami, sem inv.upokojena, z 80% telesno okvaro.

Dva meseca imam močne bolečine v predelu vratu, lopatice in rame-desna stran..dobila sm kar nekaj protibolečinskih infuzij, ki pa žal niso prijele. Bolečina je stalna, topa, oziroma tišči, občasno tudi kljuvajoča.

Prosila bi za razlago MR in vaše mnenje.

Lep pozdrav

Vesna
asked Jul 22, 2017 in Bolečine v hrbtenici by Vesna

...