Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

Razlaga rtg slikanje vratne hrbtenice v ap in stranski projek.

Pozdravljeni,

prosim za razlago izvida:

 

Mnenje: rahla dekstrokonv. devijacija vratne hrbtenice - motena (antalgična?) drža.

Nekoliko izravnana cervikalna lordoza.

Normalna višina korpusov in diskusov vratnih vretenc.

Zmerna intervertebralna artroza na cervikotorakalnem prehodu.

 

Napotitev na rtg slikanje vratne hrbtenice je bila zaradi mravljincev v prstih na rokah. Kakšna dodatna zdravljenja in preglede svetujete?

 

Najlepša hvala za Vaš odgovor in lep dan.
asked Jul 11, 2017 in Bolečine v hrbtenici by tinamarkoja

...