Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

imam izvid od MR hrbtenice ....lahko dobim razlago

preiskava pokaže

primerno oblikovano lumbalno lordozo v sagitalni ravni .

degenerativne sprmembe diskov z znižano intenzitetosignaka T2 in manjšimi protrizijami pod zadnjim longitudinalnim ligament v nivoju L2-L3 in L4-5

nevroforamini so stenozirani  v obeh omenjenih nivoljih.

L3-L4  kaže podobo spremembez protruzijo in blagimi stenozantnimi spremembami

L4- L5 prav tako protruzija in začetna spondilartrozamalih sklepov

L5 - S1 blago desno paracentralno protruzijo diska z zmerno stenozo  z naplastitvijo obojestransko in blago hipertrofijo rumenih ligamentov.

 

 

in pa bila sem tudi na MR kolkov ......izvid pa je sledeč

 

V zgornejm delu labruma levega kolka se nakaže krajša fisura skozi bazo suspekto za ropturo.

Majhne ciste kostninestrehe acetabuluma desno.

Kolka sta brez izliva,gladkih artikularnih površin , edema subohodralne kostnine ni.

Mnenje, ki je na koncu opisano pa je Suspektna poškodba superiornega labruma levega kolka.

 

Že v naprej najlepša hvala za razlago izvida.......
asked May 25, 2017 in Bolečine v hrbtenici by irena1

...