Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

bolečina v vratu

Pozdravljeni!

Izvid radiološke preiskave pravi:

ˇViden je začetni kifotični potek cervikalnik vretenc. Vidna je diskretno lomjljena os poteka cervikalnih vretenc v višini vretenca c3 - čezija ligamentarnega dela. Znakov instabilitete cervikalnih vretenc ni videti. Začetno je v sprednjem delu zožen i.v. prostor med c2\c3, c3\c4, c4\c5. Drugih patoloških poškodb spremeb na CH ni videti.ˇ

Zanima me kakšne so lahko najhujše posledice rit tega razvidnega izvida, imam bolečine v desni in levi roki občano tudi mravljinčenje. Brala sem da je možen okleščen živec ampak glede na lomjena os me skrbi da ni kaj hujšega.

Prosim za odgovor in kako se lahko lajšajo bolečine do ortopedskega pregleda.

Hvala in Lep pozdrav!
asked May 5, 2017 in Ostala vprašanja by rasa

...