Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

Razlaga izvida

Pozdravljeni!

Že nekaj časa imam mravljince po vratu, ramenih, segajo tudi med lopatice, imam vsakodnevne glavobole, občutek vrtoglavice, mravljince imam občasno tudi v rokah. Stara pa sem 44 let.

Opravila sem MR vratne hrbtenice, pa bi vas prosila za razlago izvida:

"Standardne sekvence.

Izravnana lordoza z nakazano kifozo C4-C5. Ventralna in dorzolateralna spondiloza, izraziteje od C4-C6. Znaki degeneracije diskov do C6. Diskretno znižan i.v. prostor C5-C6.

C3-C4: Manjša centralna protuzija s fisuro, ki nekoliko oža sprednji likvorski prostor.

C4-C5: Posterolateralna osteofit disk kompleksa ter manjša dorzalna ptotruzija utesnjujejo sprednji likvorski prostor ter nekoliko ožajo foramna.

C5-C6: Posterolateralna osteofit disk kompleksa, več desno, ter dorzalna protruzija utesnjujejo sprednji likvorski prostor in pomembneje ožajo foramna, več desno.

C6-C7: Manjša posterolateralna osteofit disk kompleka, brez pomemnejših zožitev.

Mnenje: Degenerativne spremembe ter utesnitve na več opisanih mestih, predvsem pa od C4-C6."

Najlepša hvala za razlago
asked Mar 14, 2017 in Bolečine v hrbtenici by Sabla

...