Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

izvid MR vratne hrbtenice

Pozdravljeno mene pa zanima ce mi lahko obrazlozite izvid magnetne resonance. Imam bolecine v deni roki,komolcu in rami,mravljincenje v dlani. Tezave trajajo ze dlje casa. Imam izvide od MR ki pa ga ne zastopim najbolj. Prosim za bolj podrobno pojasnilo  oz kje so tezave. Hvala za vas odgovor. Star sem 33 let.

 

Mr vratne vretnece

Nap,. dg: kompresijska okvare živčnih korenin

 

Kifotično angulirana vratna hrbtenica z lomljeno osjo v nivoju C5 .

Povsem začetna spondiloza od C3 do C6

Višina korpusov vretenc in intenziteta signala skeleta sta primerni.

Znižana i,v. diska nivoja C5-C6 ter C6-C7.

Kongenitalno nekoliko ožji spinalni kanal v nivojih od C4 do C7.

Intenziteta signala hrbtenjače je v mejah normalnega, brez znakov kompresijske ali druge mielopatije.

 

V nivoju C3-C4 spondilofiti disk kompleks povzroča minimalno stenozo levega recesusa. V nivoju C5-C6 spondilofiti diska kompleks povzroča minimalno stenozo obeh recesusov,slikovno je nekoliko bolj prizadet levi. Minimalno utesnjen je tudi levi nevroforamen.

V nivoju C6-C7 spondilofiti disk kompleks povzroča zmerno do izrazito stenozo desnega nevroforamna ter zmerno stenozo desnega recesusa, začetno zožen je tudi levi recesus ter levi nevroframna.
asked Mar 2, 2017 in Bolečine v hrbtenici by lzakelj

...