Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

Bolečine v vratu - izvid MR

Pozdravljeni,
 
stara sem 36 let in bi vas prosila za tolmačenje izvida MR vratne hrbtenice in pa kaj svetujete;
 
Kifotično angulirana vratna hrbtenica. Degenerirani diski nivojev C3-C6. Znižan i.v.disk nivoja C4-C5. Začetna spondiloza. Višina korpusov vretenc in intenziteta signala skeleta sta v mejah normalnega. Intenziteta signala hrbtenjače je prav tako v mejah normalnega.
 
V nivoju C4-5 centralna protruzija i.v. diska z rupturo anulusa centralno povsem iztiska likvorski prostor, zadnji likvorski prostor pa je reduciran, hrbtenjača je odrinjena dorzalno. 
V ostalih nivojih vratne hrbtenice so spinalni kanal in nevroforamni normalno široki.
 
 
Imam bolečine v vratu in desni rami in komolcu vse do zapestja (mezinec) ob prisilni drži (delo z računalnikom, vožnja z avtom). Bolečine so kar hude, sem desničarka in že od maja po mesecu in pol bolniške delam z levo roko. Vse se je pa začelo z vnetjem zapestja in izključitev gujonovega in kubitalnega sindroma/kanala. moje delo je v pisarni za računalnikom in veliko študiranja spisne dokumentacije zraven.
 
Hvala za vsak odgovor, nasvet!
 
asked Dec 2, 2016 in Bolečine v hrbtenici by Katka

...