Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

prosim za razlago izvida

Pozdravljen,

lepo prosim za razlago izvida od mojega moža. Mož ima 40 let in velik 176cm in ima 80 kg,  v zadnjem času kar nekaj težav.

Ugotovili so mu, da ima obrabo kolka(kolk se mu lušči po plasteh), kalcinacijo ram, velikokrat reče, da ga boli gleženj sedaj pa še ledveni del križa.

Pravi da mu noga drveni, ne more sedeti, dolgo stati. Dobil je 8 protibolečinskih inekcij, nato pa  tablete DORETA in ANALGIN. Spi zelo malo.

Lepo prosim, če nam svetujete kako in kaj naprej.

Izvid MR LUMBOSAKRALNE HRBTENICE

Ledvena londoza je nekoliko izravnana. Ledveni spiralni kanal je kogenitalno nekoliko ožji na račun kratkih pediklov.

V nivoju L5-S1 je širokobazna dorzalna diskus hernija, fokalno do najbolj poudarjena levostransko paracentralno v predelu levega laternalnega recesusa, kjer s sprednje strani utiskuje in odriva levo korenino S. Disk je nekoliko že kronično protrudiran po celotnem obodu, skupaj s priležnimi degenerativnimi kostmimi naplastitvami povzroča zmerno zožitev levega i.v. foramna, blago zožitev desnega i.v. foramna.

Blage degenerativne spremembe kostnine priležnih teles vretenc po tipu Modic1 - aktivne degenerativne spremembe.

V ostalem je signal prikazanih sklepih elementov v mejah normalnega.

Degenerativne spiralne stenoze ni.

Najlepša hvala.

Darja
asked Sep 22, 2016 in Bolečine v hrbtenici by Rebernik

...