Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

RAZLAGA MR LS HRBTENICE

Spoštovani,

 

Stara sem 29 let in sem pred dvema letoma zaradi pogostih bolečin v hrbtenici sem opravila MR LS hrbtenice.

Lepo vas naprošam za razlago izvida in nasvet o zdravljenju.

 

Hrbtenica ima zravnano normalno fiziološko krivino, korpusi vretenc imajo normalno obliko in položaj, ob robovih osteofitna opozicija. Kosni mozeg vertebralnih korpusov je v mejah normale, ob diskusu L5-S1 degenerativno spremenjen.

Signal iz diskusov L3-4 do L5-S1 je hipointenziven.

Višina diskusov L1-2 in L2-3 je primerna, spinalni kanal je primerno širok.

Višina diskusa L3-4 je malo znižana. Kontura diskusa je izbočena na celotnem obodu, fokalno več levo, paracentralno/levo posterolateralno (protruzija), spremlja jo robna osteofitna apozicija, več anterolateralno. Duralna vreča je malo odmaknjena posteriorno, spinalni kanal je malo zožen, več na levi reces.

Višina diskusa L5-S1 je znižana. Kontura diskusa je izbočena na celotnem obodu, spremlja jo robna osteofitna apozicija, več anterolateralno. Spinalni kanal je še primerno širok, blago sta utesnjena foramna.

Vsebina duralne vreče ne kaže patoloških sprememb. Prikazani del medule ima normalen položaj, obliko, širino in strukturo.

V predelu prevertebralnih in paravertebralnih mehkih tkiv ni videti patoloških sprememb.

Dg. spondiloza ledvene hrbtenice

 

Za vaš čas in informacije se vam že v naprej najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
asked Sep 12, 2016 in Bolečine v hrbtenici by Alenka13

...