Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

MR ledvene hrbtenice

Pozdravljeni,

 

Pred približno enim mesecem sem začutila bolečine v križu ter levi nogi ( noga mi cel čas dreveni do kolena )

Izvid:

Spondiloliza L4 obojestransko z blago anterolistezo korpusa L4 napram L5 za 5mm, prva stopnja. Blaga spondilartroza L5-S1 ob pomik ležiščnice. Duralna vreča je na vseh prikazanih nivojih normalno široka. Ob spondilolizi sta blago odrinjena živca L4 v nevroforamnih L4-L5 obojestransko. Ostali nevroforamni so normalno široki. Konus medularis ima normalen signal. Mnenje: Bilateralna spondiloliza L4 z anterolistezo stopnje 1 in blago zožitvijo nevroforamnov obojestransko.

Konec meseca sem napotena k nevrokirurgu.( ker naj ne bi bilo napotnica pod nujno- izvidi naj ne bi bili tako strašansko slabi) ampak mene vseeno skrbi, saj sem stara 34 let in imam majhnega otroka. Bolečine so vedno pristotne, trenutno ne morem vozit avta in še in še....ali me mora resno skrbeti ali se pozdravi lahko z manualno medicino, operacija verjetno zaenkrat ne bo potrebna ??

 

Se vam najlepše zahvaljujem

lp Ela
asked Sep 10, 2016 in Bolečine v hrbtenici by ela

...