Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

Problem - padajoče stopalo

Spoštovani

3 mesece nazaj, sem imel prvič zelo močni išias v levo nogo. Na MRI je bila ugotovljena hernija živca S5, L1.Po dvomesečnih močnih bolečinah, mi je s pomočjo analgetikov, vsakodnevnih vaj za hrbtenico in razne alternative uspelo bolečino povsem odpraviti. Ostalo je le občasno skelenje v ledvenem predelu.

Skrbi pa me, ker mi od takrat ne deluje dobro leva noga. Pri hoji mi stopalo nekako samo pada na tla - ne morem ga lepo zadržati. Obenem, pa ne morm stati na peti leve noge. Vse ostalo deluje dobro.

Vprašanje: ali je mogoče, da se bo živec sam popravil ali obstaja verjetnost, da gre za stalno okvaro.

Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem.
asked Avg 29, 2016 in Bolečine v hrbtenici by slavc7

...