Na vaša vprašanja
odgovarja g. Stef Harley
Stef Harley je magister Rehabilitacijske znanosti in fizioterapije Svobodne univerze Bruselj v Belgiji (in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy from the renowned University of Brussels in Belgium), zibelke fizioterapije. Potem, ko je delal kot mlad fizioterapevt za mnogo različnih športnih ekip (tudi s košarkaško ekipo Svobodne Univerze v Bruslju) ter kot domač fizioterapevt in kondicijski trener Heiveld teniške šole, se je preselil v Slovenijo v letu 2000. V Sloveniji je bil tesno vključen v razvoj Kosmodiska in Dormea ortopedskega ležišča. Od 2008 vodi svojo privatno prakso Synovia (http://www.synovia.si/), kjer je uspešno zdravil veliko vrhunskih Slovenskih, kakor tudi tujih športnikov.
Stef je tudi Vodja katedre za fizioterapije in član senata Fizioterapevtike - visoke šole za fizioterapijo v Laškem. Na Univerzi na Primorskem končuje svoj doktorski študij Aplikativne kineziologije. Stef redno predava o športnih poškodbah, preventivi , izboljšanja uspešnosti pri športu in izboljšavi posture – drže na konferencah, seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Junija 2014 je bil ključni govornik na Guanghzou Mednarodni konferenci Znanost v športu na Kitajskem (Guanghzou International Conference in Sport Sciences in China), kjer je predaval o drži in poškodbah pri športu. Od takrat se redno vrača na Kitajsko, kjer še naprej predava in izobražuje o drži, poškodbah in preprečitvi le-teh.

Najbolj priljubljene oznake

Bolečine v križu...

Pozdravljeni

Tri dni nazaj me je med delom , ko sem se obrnila "vsekalo" v  vrat oz. zadnji del lopatic pri ramenih. Ker sem mislila, da bodo bolečine izginile same od sebe se obračam na vas  kaj mi svetujete, da me bo prenehalo boleti. Bolečina je konstantna in se poveča ob zasuku glave (kolikor je to sploh mogoče)

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Suzana
asked Feb 3, 2013 in Bolečine v hrbtenici by natego
edited Feb 11, 2013 by natego

1 Odgovor

Pozdravljeni,

dokler je bolečina vezana na samo na vrat in lopatici predlagam mirovanje. Dodatno po potrebi protibolečinske tablete za lajšanje težav. Ker imate težave nekaj dni, pričakujem da bo to dovolj in da bodo težave minile v tednu dni. Predlagam v bodoče, da se izogibate pretiranemu delu v prisilnih držah, (npr. dolgotrajno delo za računalnikom itd.). V kolikor bodo težave vztrajale, predlagam pregled v ambulanti.
 
answered Feb 11, 2013 by bostjanmatos
...